Beaulieu International Group schenkt 10.000 mondmaskers aan West-Vlaamse zorginstellingen.

Health_Heroes

De voorbije weken onderzocht Beaulieu International Group (B.I.G.) hoe ze een bijdrage konden leveren aan de nog steeds luide roep om beschermingsmateriaal voor het medisch personeel. 

Met de hulp van haar Belgische sites zamelde Beaulieu International Group de voorbije weken mondmaskers in. Medewerkers van B.I.G. dienen voor hun eigen veiligheid en gezondheid in de productie vaak persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondmaskers te gebruiken. Het gaat om industriële stof- en beschermingsmaskers (type FFP). Daarnaast kon het bedrijf de voorbije weken nog enkele duizenden maskers bijbestellen met de hulp van hun Chinese collega’s in Shanghai.

Op deze manier kan B.I.G. 2.000 hoogkwalitatieve FFP2 mondmaskers en 8.000 KN95 mondmaskers doneren aan het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen en de Palliatieve Zorg West-Vlaanderen die samen instaan voor verdere verdeling in de provincie.

“Elke dag rapporteren de media over tekorten aan medisch beschermingsmateriaal,” zegt Ludo Ruysen, Co-President van het B.I.G. Management Comité. “Via een gecoördineerde aanpak hebben we getracht hierop een antwoord te bieden. We beseffen natuurlijk dat dit slechts een kleine bijdrage is in een groter geheel samen met vele andere bedrijven, maar alle kleintjes maken één groot in deze uitzonderlijke tijden.”

Naast mondmaskers schonk het bedrijf ook al eerder 150 liter ontsmettende handreiniger aan enkele West-Vlaamse gemeentes uit de regio rond het Waregems bedrijf. Categorie:
General

Gepubliceerd op:
21/04/2020