B.I.G. koopt Beaulieu Canada en Beaulieu Australia

• B.I.G. koopt twee toonaangevende vloerbekledingsbedrijven in Canada en Australië
• Creëert nieuwe kansen voor afnemers, werknemers en toekomstige productontwikkelingen
• De uitbreiding in twee belangrijke markten bevestigt de internationale groeistrategie van B.I.G.

BIG_680px

Beaulieu International Group (B.I.G.) maakt de overname bekend van twee particuliere bedrijven: Beaulieu Canada en Beaulieu Australia. Deze gaan deel uitmaken van de Business Unit Flooring Solutions van B.I.G. De transacties zijn eind juni afgerond.

Beaulieu Canada en Beaulieu Australia zijn toonaangevende fabrikanten van vloerbekleding in hun respectievelijke thuismarkten. Ze hebben een gecombineerde omzet van ruim EUR 150 miljoen.

 B.I.G. zet met deze overnames opnieuw belangrijke stappen in hun internationale groeistrategie, resulterend in een bedrijf van meer dan EUR 2 miljard, waarvan de Business Unit Flooring Solutions EUR 1 miljard vertegenwoordigt.

 Zowel Beaulieu Canada als Beaulieu Australia zullen dankzij de grootte en de financieel sterke positie van B.I.G. als internationale speler, hun ambities en verdere groeiplannen kunnen realiseren.

De aangekochte bedrijven zullen de individuele bedrijfsnamen blijven voeren en de productlijnen en -merken blijven gebruiken.

 De toevoeging van de twee bedrijven betekent dat B.I.G. nu meer dan 5.000 werknemers telt.

Beaulieu Canada heeft een tapijtfabriek in Quebec, van waaruit het een breed assortiment aan tapijt, laminaat, hout, vinylrollen en vinylplanken levert aan Canadese retailers en distributeurs. Sinds kort is ook de Amerikaanse markt aangeboord met het merk Peerless. De overname betekent de komst van een tweede fabriek op de Noord-Amerikaanse markt ter ondersteuning van de activiteiten van Beaulieu Flooring Solutions, naast de nieuwe fabriek voor vinylrollen van Beauflor in Cartersville, Georgia. Het verkoopkantoor van Beaulieu Canada in China zal ook deel gaan uitmaken van B.I.G.

Beaulieu Australia is een succesvolle tapijtfabrikant die in de buurt van Brisbane is gevestigd. In 2017 openden ze een nieuwe, ultramoderne fabriek voor getuft tapijt. De huidige Chief Executive Officer, Bob Vos, gaat met pensioen maar blijft aan als niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur. Chief Operating Officer Allan Russell neemt de positie van CEO over.

James Neuling, Vice President van Beaulieu Flooring Solutions, reageert: “We zijn heel enthousiast over de acquisitie van deze bedrijven. Onze complementaire productportfolio’s en het gedeelde credo ‘de klant is koning’ zorgen voor enorme mogelijkheden in deze twee belangrijke markten. De financieel sterke positie van B.I.G. maakt het voor ons mogelijk om de nodige investeringen te doen om deze bedrijven verder te laten groeien, terwijl distributeurs en retailers na verloop van tijd de toegang zullen hebben tot een nog bredere productlijn."

Benoit Leclair, Chief Executive Officer van Beaulieu Canada, voegt toe: “Het management en de werknemers van Beaulieu Canada kunnen niet wachten om de handen ineen te slaan met Beaulieu International Group om zo verder te groeien. We kijken ernaar uit om onze expertise op de lokale markt te combineren met de financieel sterke positie van B.I.G., hun globale reikwijdte en productlijnen, zodat we onze klanten in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn."  


Bijschrift: De nieuwe ultramoderne tapijtfabriek van Beaulieu Australia.
(Foto: © Beaulieu International Group)  


Categorie:
General

Gepubliceerd op:
04/07/2018